INDIVIDUELE THERAPIE

Het kan zijn dat je levennu door allerlei gebeurtenissen uit het verleden wordt bepaald, dat je elke keer op vergelijkbare wijze blijft reageren op je omgeving. In de therapie sessies geven we aandacht aan en kijken we naar onverwerkte emoties uit je kinder- of tienertijd, naar datwaar je in je leven nu nog last van kan hebben: bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, te fel reageren, jezelf terugtrekken of jezelf niet de moeite waard vinden, niet voor jezelf durven opkomen,problemen met relaties, afhankelijkheid of anderen buiten sluiten, allerlei spanningen in je lichaam.

Werkvormen die ik in combinatie gebruik bij individueel werk zijn: Gesprekken, Innerlijk Kind oefeningen, technieken uit Gestalt, werken met Afweermechanismen, Focussing , Enneagram en werken met " The Baud" (Bio Acoustical Utilization Device) een in de US goedgekeurd apparaat dat helpt om op een snelle en veilige manier door met een koptelefoon naar bepaalde frequenties te luisteren, vaste 'paden' in de hersenen te vereffenen, waardoor er keuze mogelijkheden ontstaan. Het kan gebruikt worden in alle gevallen waarbij je getriggerd wordt (verslavingen , allerlei vormen van angst en negatieve gevoelens)

Werkvormen die ik gebruik:

Gesprekken:
Soms is een luisterend oor voldoende om dingen voor jezelf duidelijk te krijgen. Al vertellend ontdek je (denk)patronen in je leven.

Gestalt technieken:
Je ontdekt dat er delen in jezelf jou beinvloeden en elkaar soms tegenwerken, met deze technieken begrijp je jezelf steeds meer: bijvoorbeeld dat je jezelf steeds 'kleiner' maakt dan je in werkelijkheid bent.

Focussing:
Bij focussen wordt er aandacht gegeven aan iets in je lichaam dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Door dat iets op een vriendelijke manier uit te nodigen, kan het zich kenbaar gaan maken en krijgt het de aandacht die het nodig heeft.

Innerlijk kind therapie:
Terug naar de tijd waar kwetsingen zijn ontstaan en een weg zoeken om jezelf weer te helen en minder last te hebben van terugkerende patronen.

Enneagram gesprek en/ of enneagram therapie:
Met als uitgangspunt je type werken we aan wat jou steeds voor de voeten loopt en wat jouw kracht en talenten zijn.

Werken met The Baud, Door Dr Frank Lawlis ontwikkeld apparaat om negatieve gevoelens te helpen veranderen in de hersenen.

Enkele client ervaringen:

 Ik ben minder gestesst, kan me op situaties beter voorbereiden. ben sneller uit een 'mindere dag/bui'. Heb geen eetbuien meer. Ik zie nu mijn valkuilen, durf te praten over problemen of dingen die me bezig houden. Heb geen grote last meer van mijn verleden (M. vr.48 jr)

 Ik wilde je even een kleine update geven over hoe het nu met me gaat. Voor mijn gevoel ben ik sinds ons gesprek met reuzensprongen vooruit gegaan. Ik ben aan de slag gegaan met de dingen die we besproken hebben, het controle proberen te houden en het somber worden van dingen die er niet meer toe doen, en ik heb het idee dat mijn onafhankelijk welzijn gigantisch verbeterd is. Sinds een paar dagen voor de kerst is er denk ik geen dag voorbij gegaan waarin ik niet ontzettend vrolijk en goed gehumeurd ben geweest. Tussen mij en mijn vriendin gaat het nu dan ook beter dan ooit. Mocht het zo zijn dat ik alsnog weer tegen iets aan loop dan zal ik dat graag met je delen. (L.m.,21 jaar)

 

INNERLIJK KIND WERKGROEPEN
Heel het kind in je

WERKGROEP I: De Basis: Werken met het kind in je,
VEILIGHEID EN VERTROUWEN, AUTONOMIE EN WILSKRACHT
In deze werkgroep werken we aan de problemen die ontstaan zijn in de eerste ontwikkelingsfase, de babytijd en de vroege peutertijd.
Als baby heb je nodig dat je een lichamelijke en emotionele band kan aangaan met degene die voor je zorgt. Door deze band kan je vertrouwen in anderen opbouwen.
In deze prille periode is het van belang dat er altijd iemand voor je is en dat je het gevoel krijgt dat je in alle opzichten wordt geaccepteerd en dat jouw behoeften serieus worden genomen. Je had een liefdevolle, veilige wereld nodig waarin je werd gekoesterd en geknuffeld.
In de basis groep werken we aan:
- Vertrouwen in jezelf en anderen
- Angst voor intimiteit
- Je veilig voelen in de wereld
- Hoe je met liefde en aandacht omgaat
Lees verder, klik voor meer informatie op

 

WERKGROEP II: PEUTER-KLEUTER TIJD
In deze werkgroep werken we aan de problemen die ontstaan zijn in de tweede ontwikkelingsfase, de peutertijd en kleutertijd.
In de peuter periode maak je een begin met je los te maken van je ouders. Je wil alles zelf doen en zegt nee. Je moet je gaan verzetten om je los te kunnen maken. Door uitproberen van kracht en macht, ga je ontdekken wie je bent. Je krijgt woedeaanvallen wanneer je je zin niet krijgt. Je moet leren dat je niet altijd je zin krijgt en dat er consequenties aan gedrag zijn.
- Eigen identiteit
- Nieuwsgierigheid
- Voelen
- Ontplooing
Bij de kleutertijd gaat het om thema`s rond nieuwsgierigheid, hoe je met kritiek omgaat en schaamtegevoelens.
Lees verder, klik voor meer informatie op

Voor inlichtingen:

Tel. Marjoleine 06 40515796
marjoleine@therapiepraktijk.net