INDIVIDUELE THERAPIE

Het kan zijn dat je levennu door allerlei gebeurtenissen uit het verleden wordt bepaald, dat je elke keer op vergelijkbare wijze blijft reageren op je omgeving. In de therapie sessies geven we aandacht aan en kijken we naar onverwerkte emoties uit je kinder- of tienertijd, naar datwaar je in je leven nu nog last van kan hebben: bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, te fel reageren, jezelf terugtrekken of jezelf niet de moeite waard vinden, niet voor jezelf durven opkomen,problemen met relaties, afhankelijkheid of anderen buiten sluiten, allerlei spanningen in je lichaam.

Werkvormen die ik in combinatie gebruik bij individueel werk zijn: Gesprekken, Innerlijk Kind oefeningen, technieken uit Gestalt, werken met Afweermechanismen, Focussing , Enneagram en werken met " The Baud" (Bio Acoustical Utilization Device) een in de US goedgekeurd apparaat dat helpt om op een snelle en veilige manier door met een koptelefoon naar bepaalde frequenties te luisteren, vaste 'paden' in de hersenen te vereffenen, waardoor er keuze mogelijkheden ontstaan. Het kan gebruikt worden in alle gevallen waarbij je getriggerd wordt (verslavingen , allerlei vormen van angst en negatieve gevoelens)

Werkvormen die ik gebruik:

Gesprekken:
Soms is een luisterend oor voldoende om dingen voor jezelf duidelijk te krijgen. Al vertellend ontdek je (denk)patronen in je leven.

Gestalt technieken:
Je ontdekt dat er delen in jezelf jou beinvloeden en elkaar soms tegenwerken, met deze technieken begrijp je jezelf steeds meer: bijvoorbeeld dat je jezelf steeds 'kleiner' maakt dan je in werkelijkheid bent.

Focussing:
Een helende methode om diep weggestopte emoties zich te laten uiten.

Innerlijk kind therapie:
Terug naar de tijd waar kwetsingen zijn ontstaan en een weg zoeken om jezelf weer te helen en minder last te hebben van terugkerende patronen.

Enneagram gesprek en/ of enneagram therapie:
Met als uitgangspunt je type werken we aan wat jou steeds voor de voeten loopt en wat jouw kracht en talenten zijn.

Werken met The Baud, Door Dr Frank Lawlis ontwikkeld apparaat om negatieve gevoelens te helpen veranderen in de hersenen.

Enkele client ervaringen:

 Ik ben minder gestesst, kan me op situaties beter voorbereiden. ben sneller uit een 'mindere dag/bui'. Heb geen eetbuien meer. Ik zie nu mijn valkuilen, durf te praten over problemen of dingen die me bezig houden. Heb geen grote last meer van mijn verleden (M. vr.48 jr)

 Ik wilde je even een kleine update geven over hoe het nu met me gaat. Voor mijn gevoel ben ik sinds ons gesprek met reuzensprongen vooruit gegaan. Ik ben aan de slag gegaan met de dingen die we besproken hebben, het controle proberen te houden en het somber worden van dingen die er niet meer toe doen, en ik heb het idee dat mijn onafhankelijk welzijn gigantisch verbeterd is. Sinds een paar dagen voor de kerst is er denk ik geen dag voorbij gegaan waarin ik niet ontzettend vrolijk en goed gehumeurd ben geweest. Tussen mij en mijn vriendin gaat het nu dan ook beter dan ooit. Mocht het zo zijn dat ik alsnog weer tegen iets aan loop dan zal ik dat graag met je delen. (L.m.,21 jaar)

 

NVPA lidnummer 102067
AGB Zorgverleners code: 94-011993
AGB Praktijk code: 94-59504
www.nvpa.org


Voor inlichtingen:
Tel. 06 40515796
Praktijkruimtes:
-Stralend 040, Voirt 2A, HC Nuenen
-Centrum Avanturijn, Voetsiusstraat 3, Utrecht