Individuele therapie

INDIVIDUELE THERAPIE online

Het kan zijn dat je leven nu door allerlei gebeurtenissen uit het verleden wordt bepaald, dat je elke keer op vergelijkbare wijze blijft reageren op je omgeving. In de therapie sessies geven we aandacht aan en kijken we naar onverwerkte emoties uit je kinder- of tienertijd, naar dat waar je in je leven nu nog last van kan hebben: bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, te fel reageren, jezelf terugtrekken of jezelf niet de moeite waard vinden, niet voor jezelf durven opkomen, problemen met relaties, afhankelijkheid of anderen buiten sluiten, allerlei spanningen in je lichaam.

Werkvormen die ik in combinatie gebruik bij individueel werk zijn: Gesprekken, Innerlijk Kind oefeningen, technieken uit Gestalt, werken met Afweermechanismen, Focussing en Enneagram.

Gesprekken:
Soms is een luisterend oor voldoende om dingen voor jezelf duidelijk te krijgen. Al vertellend ontdek je (denk)patronen in je leven.

Gestalt technieken:
Je ontdekt dat er delen in jezelf jou beinvloeden en elkaar soms tegenwerken, met deze technieken begrijp je jezelf steeds meer: bijvoorbeeld dat je jezelf steeds 'kleiner' maakt dan je in werkelijkheid bent.

Focussing:
Bij focussen wordt er aandacht gegeven aan iets in je lichaam dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Door dat iets op een vriendelijke manier uit te nodigen, kan het zich kenbaar gaan maken en krijgt het de aandacht die het nodig heeft.

Innerlijk kind therapie:
Terug naar de tijd waar kwetsuren zijn ontstaan en een weg zoeken om jezelf weer te helen en minder last te hebben van terugkerende patronen.

Enneagram gesprek en/ of enneagram therapie:
Met als uitgangspunt je type werken we aan wat jou steeds voor de voeten loopt en wat jouw kracht en talenten zijn.